About

Banden
Banden

Read more
Velgen
Velgen

Read more
Service
Service

Read more
Koffie
Koffie
Read more

WHAT MAKES OUR COMPANY DIFFERENT AND BETTER?

Book Our Services Right Away!
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Zomerbanden

Zomerbanden zijn de meestverkochte autobanden welke tevens ook onder de meeste auto’s gemonteerd zijn. Hierdoor zijn zomerbanden altijd beter verkrijgbaar in alle afmetingen vergeleken met all season banden of winterbanden. Zomerbanden hebben perfecte rijeigenschappen en zijn zeer geschikt voor temperaturen boven de 7 graden Celsius. In Nederland hebben wij het afgelopen jaar slechts enkele dagen onder deze temperatuur gezeten en geen sneeuw gezien. De zomerband was dus voor het afgelopen jaar in Nederland de beste keuze.

Winterbanden

Banden vormen de enige verbinding tussen de auto en het wegdek. Auto’s die op zomerbanden rijden in de winter hebben, net als op banden met onvoldoende profiel, meer kans om in een slip te raken. Daarom wordt geadviseerd om, zodra de “R” in de maand is, te kiezen voor winterbanden.

Als de temperatuur daalt tot +7 graden Celsius, zijn de prestaties van winterbanden al superieur. Door de bijzondere rubbersamenstelling blijven winterbanden altijd elastisch en flexibel bij lage temperaturen, terwijl zomerbanden juist harder en stugger worden. Winterbanden bieden dan veel meer grip en dus veiligheid.

4 Seizoenbanden

Alle seizoensbanden, welke ook wel all weather banden of 4-seizoenen banden genoemd worden, zijn eigenlijk een combinatie tussen zomerbanden en winterbanden. De eigenschappen welke een zomerband heeft tijdens warmere en drogere omstandigheden en een winterband heeft tijdens koudere, nattere en ijzige omstandigheden komen terug in de all season band.

Omdat in Nederland het weer wisselend is en wij niet hele strenge winters hebben kan een all season band goed van pas komen. Hierdoor kun je het hele jaar met dezelfde band rijden.