AutoBanden

Wilt u uw banden vervangen?

Slider

Vervangen van banden is een van de vele noodzakelijke kwaden van het bezitten van een auto. Ongeacht hoe zorgvuldig u rijdt, de banden moeten periodiek worden vervangen. Als u op de markt bent om nieuwe banden te kopen in Huizen, kijk dan naar de volgende aspecten:

  • Bandenmaat: elke automerk en model heeft een specifieke grootte die compatibel is met de auto. Kijk ook in uw instructie boekje, of tankdop en anders aan de binnenkant van uw deur naar de juiste bandenmaat.
  • EU banden label: banden zijn gemarkeerd op basis van 3 kritieke parameters, namelijk natte grip, rolweerstand en geluidsemissie.
  • Type band: standaard, run flat of XL.
Of komt u gewoon langs  om hulp te vragen van onze experts bij BandenProf Huizen weten ze een passende set banden voor u te selecteren
De vernieuwing van banden-een noozaak
Er zijn vele situaties die de behoefte aan vernieuwing van  autobanden in Huizen kunnen rechtvaardigen.
Natuurlijke leeftijd: banden hebben een houdbaarheid van ongeveer 3-5 jaar. Als u met uiterste voorzichtigheid rijdt en alle mogelijke voorzorgsmaatregelen neemt, dan u de levensduur verlengen met een paar jaar. Na dat, moet u hen vernieuwen aangezien zij niet meer veilig zullen zijn om op te rijden.
  • Profiel dieptes: de wet stelt een minimale profiel diepte van 1,6 mm over de omtrek van alle vier gemonteerde banden. Auto-experts raden echter aan om banden te vernieuwen zodra de diepte van het loopvlak onder 3mm daalt.
  • Perforaties: terwijl sommige lekken zijn te repareren, een meerderheid van hen zijn dat niet. Voor reparaties zijn richtlijnen gemaakt. Zo kan elke schade buiten het centrale 3/4e loopvlak niet gerepareerd worden. Hetzelfde geldt voor eventuele schade meer dan 6mm in diameter.Verandering van het seizoen: in landen als Nederland verschillen de verkeersomstandigheden enorm tussen de seizoenen. Zomerbanden worden dan vaak vervangen voor winterbanden. U moet de banden per seizoen ruilen voor de beste prestaties van uw auto.
Vernieuwen van banden.
Wanneer u de behoefte voelt om banden te wisselen in Huizen, bezoek BandenProf Huizen om te kiezen uit de beste band. Vertel ons uw eisen en rijgedrag, en we zullen u de beste band adviseren.
Dus, bezoek ons vandaag nog! Of maak direct online een afspraak. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar 035-5266558.