Bandenopslag

Slider
Door autobanden op een correcte manier te bewaren en behandelen kunnen de levensduur en prestaties worden verhoogd.
Worden de banden niet goed opgeslagen dan kunnen de fysieke eigenschappen van de band veranderen. Dit heeft een negatief effect op de buitenkant en prestaties van de banden. Daarom is het van groot belang dat iedereen op de hoogte is van de juiste opslag van de banden.
Zitten de banden nog op de velg dan kunnen ze het beste liggend bewaard worden. De bandenspanning dient verlaagd te worden naar 1,0 bar.
Zitten de banden niet meer op de velg dan kunnen ze het beste staand (verticaal) of plat (horizontaal) op elkaar neergelegd worden.
Bij het wisselen van de opgeslagen banden moeten de banden eerst gecontroleerd worden op eventuele schade, of de band niet versleten is en dient er gekeken te worden naar de profieldiepte.
BandenProf raadt aan de banden voordat ze in opslag gaan goed schoon te maken met water om eventuele zout – en steenresten te verwijderen. Laat de banden daarna goed drogen. De banden kunnen het best bewaard worden op koele, bij voorkeur geventileerde plek zonder direct daglicht. Sla de banden niet op in de buurt van elektronische apparaten die ozon afgeven zoals lasapparatuur, transformatoren, elektromotoren etc. Daarnaast mogen ze op geen enkele wijze in aanraking komen met chemicaliën, oplosmiddelen, smeermiddelen en olieproducten, deze kunnen de rubberlaag aantasten waardoor de levensduur wordt verkort.
Geen ruimte in uw eigen garage? Vraag ons naar de voordelige opslagtarieven!