Lekke Band

Word niet wakker met een lekke band!

Slider
Het kan gebeuren dat de luchtdruk in de banden van uw auto steeds te laag is en de oorzaak niet direct te vinden is. Het onderhouden van de band is belangrijk, maar het is zeker zo belangrijk om te weten wat de oorzaak van deze terugval in spanning is en hoe deze te verhelpen. In dit artikel bespreken we de verschillende redenen die het verlies van spanning van de banden van uw voertuig kunnen veroorzaken en hoe u dit kunt verhelpen of repareren. Bezoek Bandenprof Huizen voor een one-stop oplossing voor al uw autobehoeften.
Laten we eerst hebben over de mogelijke redenen die het verlies aan druk kunnen hebben veroorzaakt. Normaal gesproken zijn er drie belangrijke redenen voor drukverlies – bandschade, wielschade en temperatuurverandering. Het identificeren van de belangrijkste reden is belangrijk om de mogelijke oplossingen te leren kennen.
Band schade
De meest voorkomende vorm van schade waardoor de bandenspanning verliezen, is bandschade. De banden op de auto kunnen worden beschadigd als gevolg van een aantal oorzaken: vuil op de weg, spijkers, rijden door gaten, verharding van rubber als gevolg van het gebruik en defecte ventielen om er maar een paar te noemen.
Vuil, spijkers, kleine schroeven op de weg worden door de band “opgeraapt” waardoor vaak een minuscuul gaatje in een band ontstaat. Deze kleine beschadigingen zorgen ervoor als zij niet worden opgemerkt dat de band langzaam lekt. Het is daarom erg belangrijk om naar dergelijke objecten te zoeken en ze regelmatig te verwijderen.
We hebben allemaal een hekel aan kuilen; ze verstoren de relatieve rust van de rijervaring. Dat is echter niet het enige wat ze doen. Rijden door gaten met hoge snelheden kan ook leiden tot schade aan de banden, vooral aan de zijwand van de band. De zijwand van de band is het zwakste deel en is niet gemakkelijk te repareren. Het is dus essentieel om die kuilen zoveel mogelijk te vermijden.
Schade aan de wielen van de auto is vrij ongewoon maar niet ongehoord. De wielen van een auto kunnen worden beschadigd door extreme druk bij het rijden door gaten en kuilen, het raken van een stoeprand.
Nogmaals, vermijd die kuilen als u wilt dat uw auto en uw banden langer meegaan; plotselinge schokken en extreme druk kunnen de wielen van de auto beschadigen. Evenzo kan het raken van de stoeprand of ander obstakel ze ook beschadigen.
Temperatuursveranderingen
Banden zijn normaal gesproken gevuld met lucht. Lucht zet uit en trekt samen met veranderingen in de buitentemperatuur. De veranderingen die optreden in de temperaturen overdag en ‘s nachts kunnen ervoor zorgen dat uw bandenspanning van tijd tot tijd daalt.
De lekkage verhelpen
Nu u weet wat het lek veroorzaakt, moeten we het hebben over het oplossen ervan.
Zoek bij een lekke band naar de oorzaak van het lek. Vul de band met lucht en zoek het sissende geluid; het zal u naar het lek leiden. Als dit niet werkt, gebruikt u een van de volgende methoden:
1.Voeg zeep of wasmiddel toe aan het water. Giet het nu voorzichtig op de band; de bellen gecreëerd door de zeep laten u direct weten waar het lek zit.
2. Als zeepwater geen resultaten oplevert, probeer dan de hele band met water onder te dompelen. De luchtbellen tonen gelijk de lekkage.
Wielschade
Als er wielschade is door vuil tussen de hiel van de band en het wiel, verwijdert u het vuil en probeert u de hiel te laten repareren.
Ga bij beschadiging van het wiel door een trottoirband of verbuiging van het wiel doordat u iets anders geraakt heeft zo snel mogelijk naar BandenProf in Huizen.
Ten slotte – het verlies van luchtdruk door temperatuurverandering
Wel daar is niet veel aan te doen, behalve de bandenspanning regelmatig laten controleren.  Controleer uw bandenspanning alleen als de banden koud zijn. Ten gevolge van het rijden stijgt de temperatuur van uw banden en wordt de druk in uw band automatisch hoger.
Het makkelijkste voor u en uw banden is om regelmatig even naar uw banden te laten kijken door onze specialisten in de vestiging.
Wij staan altijd voor u klaar!