Winterbanden

Wilt u uw Winterbanden vervangen?

Slider
Waarom Winterbanden?
Het weer in de winter is onvoorspelbaar en zorgt ervoor dat u als bestuurder meer rekening moet houden met slechte weersomstandigheden. Sneeuw en ijzel verminderen de grip en verhogen de kans dat u de controle over uw auto verliest. De beste manier om dit probleem te voorkomen is het monteren van de juiste winterbanden. Bij BandenProf Huizen vindt u een grote variëteit aan winterbanden.
Wat is het voordeel van winterbanden op gevaarlijke, met sneeuw en ijs bedekte wegen?
Winterbanden zijn in een aantal opzichten enorm verschillend ten opzichte van zomerbanden.
Het loopvlak van een winterband is samengesteld uit een thermo-elastische rubbersamenstelling door o.a. toevoeging van een hoger percentage van natuurrubber en de aanwezigheid van hoogwaardige aromatische oliën en elastomeren zorgen ervoor dat de band grip behoudt, zelfs bij lage temperaturen. Zomerbanden verliezen hun flexibiliteit bij temperaturen onder de 7 °c, maar winterbanden behouden hun soepelheid onder dezelfde omstandigheden.
Ook het loopvlakontwerp verschilt enorm. Waar een zomerband veelal voorzien is van een profiel met brede profielbanen in de lengterichting van het loopvlak, met name om een goede waterafvoer te genereren en  de rolweerstand te verminderen heeft het profiel van een winterband veel meer dwarsgroeven én vele lamellen om met name grip in sneeuw en modder te versterken.
Hoe nuttig is een winterband?
Het zachtere loopvlak buigt gemakkelijk en biedt u veel meer grip op een koud, nat, glad en winters wegdek. Winterbanden van BandenProf Huizen zijn uw beste verzekering om veilig te rijden op wegen met sneeuw en ijs.
Het ontwerppatroon van een winterband draagt bij aan het behoud van een hoge mate van tractie. Het loopvlak heeft diepe en dicht opeengepakte groeven. Deze groeven fungeren als ruimtes waar sneeuw zich ophoopt en comprimeert.
Hoe nuttig is dat?
Verdichte sneeuw verhoogt de grip op losse sneeuw, waardoor meer wrijving ontstaat voor de banden. Op gladde oppervlakken is hogere tractie beter en noodzakelijk. Wanneer je met winterbanden rijdt van BandenProf Huizen blijf je veilig ondanks de uitdagingen die winterse weersomstandigheden met zich mee brengen..
Welke Winterbanden
Bij BandenProf verkopen wij winterbanden van alle gerenommeerde merken. In onze vestiging in Huizen kunt u kiezen uit een breed scala aan winterbanden. Wij hebben banden van alle merken en iedere prijsklasse op voorraad. Naast Michelin, Vredestein, Continental, Hankook, Goodyear en Pirelli hebben wij Nokian als huismerk en Ovation als het goedkope alternatief.
Bij BandenProf Huizen krijgt u naast het beste advies altijd de beste prijs. Dus, bezoek ons vandaag nog! Of maak direct een afspraak.
Winterbanden Huren?
Gaat u dit jaar op wintersport en heeft u geen winterbanden of sneeuwkettingen? Bij ons kunt u winterbanden en sneeuwkettingen huren , eventueel met velg, voor uw wintersportvakantie. Hieronder ziet u onze tarieven voor verhuur:
  • Winterbanden compleet op velg per 4 stuks t/m 15 inch per week € 120.00
  • Winterbanden compleet op velg per 4 stuks t/m 17 inch per week € 155.00
  • Weekendtarief winterbanden per weekend vanaf € 52.00