Zomerbanden

Wilt u uw Zomerbanden vervangen?

Slider
BandenProf Huizen heeft een ruime keuze als het om banden gaat doch welke band is voor u de beste oplossing ?
Kiest u voor zomerbanden in het voorjaar en ide zomerperiode en wilt u in de winterperiode op winterbanden rijden of kiest u , vanwege voor u specifieke omstandigheden, voor een vier seizoenen ( all-season ) banden oplossing ?
Onze medewerkers geven u graag het juiste advies en zij zijn als geen ander in staat om te beoordelen wat voor u de beste oplossing is.
Zomerbanden zijn het meest geschikt in de periode april tot en met oktober en komen het best tot hun recht bij normale Nederlandse weersomstandigheden in droog en nat weer bij temperaturen boven de 7 ºC.
Heerlijk, autorijden onder zomerse omstandigheden, toch is het warme weer en de hoge temperatuur niet het beste klimaat voor uw autobanden als u niet goed voorbereid op pad gaat. Met zomerbanden van BandenProf Huizen zorgt u voor veiligheid voor uzelf en voor degenen die met u meerijden. BandenProf Huizen, is uw one-stop shopping oplossing voor alles wat met banden, wielen én het onderstel van uw auto te maken heeft.
Rijdt u in de winter op winterbanden dan is het verstandig dat u niet te lang door blijft rijden. Bij hogere temperaturen dan 7 ºC verliezen de winterbanden hun grip en wordt uw veiligheid minder in plaats van beter, is dit met uw auto het geval kom dan snel naar BandenProf Huizen  voor uw bandenwissel.
Voordelen van montage zomerbanden
Zomerbanden zijn het meest geschikt voor het rijden in de periode maart tot en met half oktober. Zomerbanden komen het best tot hun recht bij normale Nederlandse weersomstandigheden zowel in droog als nat weer en met name bij temperaturen boven de 7 ºC.
De volgende aspecten zijn de belangrijkste kenmerken van Zomerbanden-
Harder loopvlak compound dan bij winterbanden.
Het loopvlak van een zomerband bestaat uit materialen die de band duurzaam maken en bestand zijn tegen erosie. Een lager percentage van natuurlijke rubber en een hogere hoeveelheid synthetische polymeren maken de beste compound mogelijk. Het rubber van een zomerband vervormt daardoor moeilijker bij een temperatuur onder de 7 ºC.
Meer contact met het wegdek
Zomerbanden hebben een karkas met een uniek loopvlakontwerp dat het contact tussen het wegdek en het bandoppervlak verhoogt. Hierdoor leveren de banden een hoge grip en kortere remweg.
De volgende aspecten zijn de belangrijkste kenmerken van Zomerbanden-
Harder loopvlak compound. Het loopvlak van een zomerband bestaat uit materialen die het duurzaam maken en bestand zijn tegen erosie. Een lager percentage van natuurlijke rubber en een hogere hoeveelheid synthetische polymeren is de reden achter deze oplossing. Het rubber van een zomerband vervormt moeilijk bij een temperatuur onder de 7 ºC
Meer contact met het wegvlak
Zomerbanden hebben een karkas met een uniek loopvlakontwerp dat het contact tussen de weg en het bandoppervlak verhoogt. Hierdoor leveren de banden een hoge grip en kortere remweg.
Voorkom aquaplaning
Uniek ontworpen groeven in deze banden helpen om het water zo snel als mogelijk is uit de buurt van het bandoppervlak te verspreiden. Aquaplaning treedt op wanneer er zich een laag water vormt tussen de band en het wegdek. Het veroorzaakt een plotseling verlies van grip, dit kan gevaarlijk zijn en leiden tot verlies van controle over de auto. Het kan leiden tot ongevallen; ten koste van alles moet u voorkomen dat er aquaplaning kan ontstaan. De banden gekocht bij BandenProf Huizen zorgen voor uw veiligheid op natte en gladde wegen.
Best verkopende zomerbanden
Bij BandenProf verkopen wij zomerbanden van alle gerenommeerde merken.
In onze vestiging in Huizen kunt u kiezen uit een breed scala aan zomerbanden. Wij hebben banden van alle merken en iedere prijsklasse op voorraad. Naast Michelin, Vredestein, Continental, Hankook, Goodyear en Pirelli hebben wij Nokian als huismerk en Ovation als het goedkope alternatief. Bezoek ons vandaag of maakt direct een afspraak.
Bij BandenProf Huizen krijgt u naast het beste advies altijd de beste prijs. Dus, bezoek ons vandaag nog!  Of maak direct een afspraak.